Vi sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det.
Med anledning av covid-19 Har du frågor om kurser, t. ex om kursen blir av eller inte, vänd dig direkt till kursproducenten. Kontaktuppgifter finns i kursbeskrivningen i avsnittet med praktisk information.

Driven kommunikatör sökes till Lipus

Är du kreativ, initiativrik och samtidigt strukturerad och leveranssäker? Just nu befinner vi oss i en expansionsfas och söker en driven kommunikatör som vill vara med på vår spännande resa framåt.

Läkarnas institut för professionell utveckling i sjukvården LIPUS AB är ett dotterbolag till Sveriges Läkarförbund. Vi arbetar med kvalitetsgranskning av läkarnas allmän- och specialiseringstjänstgöring (AT och ST) samt certifierar kurser för läkare och team där läkare ingår på uppdrag av kliniker, vårdcentraler, landsting, regioner samt kursproducenter. På kontoret arbetar i dag sex personer. Vi sitter i fina lokaler centralt i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Som kommunikatör hos oss ansvarar du för att initiera, planera och följa upp kommunikationsinsatser, såväl operativa som strategiska. I rollen får du arbeta med helheten i den kommunikativa verktygslådan och ansvara för arbetsuppgifter som till exempel medie- och textproduktion i våra interna och externa kanaler (digitala och sociala medier), skriva nyheter och pressmeddelanden, producera marknadsmaterial, profilprodukter och kommunikationsmaterial. Du kommer även att ha administrativa uppgifter kring centrala kontorsfunktioner, så som löpande ekonomihantering, dokumentation, utrustning och material. Du kommer också i nära samarbete med våra projektledare vara med att skapa e-utbildningar och filmer. Du trivs därför lika bra som samordnare i större kommunikationsinsatser som att snabbt formulera texter för till exempelvis sociala medier. Du bör vara öppen för att arbetsuppgifter kan komma att förändras utifrån bolagets behov.

Din kompetens och erfarenhet

Du har relevant eftergymnasial utbildning inom kommunikationsområdet, eller liknande samt några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du är intresserad av digitala trender och webbutveckling. Som skribent är du skicklig, snabb och har god stilistisk förmåga. Dina kunskaper i svenska är mycket goda. Du har stor insikt i vikten av att tänka avsändare, mottagare, kontext samt önskat mål och kan anpassa innehållet därefter. Du har också goda insikter i vilka aktiviteter och prioriteringar som krävs för att skapa resultat.

För tjänsten krävs att du har kunskap av publiceringsverktyg, gärna WordPress, analysverktyg som exempelvis Google Analytics samt Officepaketet. Önskvärt med erfarenhet av enklare filmproduktion och producering för webb och sociala medier. Vi ser gärna att du har ett starkt samhällsintresse samt intresse av och kunskap om hälso- och sjukvårdsfrågor.

Dina personliga egenskaper

Du uppskattar eget ansvar och har lätt för att samarbeta med andra. Du är trygg och säker i din roll samtidigt som du är öppen för andras åsikter och inspel. Du är nyfiken, gillar att både tänka nytt och förvalta. Du tycker om att arbeta både strategiskt och operativt. Du tycker om att arbeta i ett mindre bolag och är intresserad av att förstå hur helheten i verksamheten fungerar. Du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändring.

Är du intresserad?

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns. Resor i tjänsten förekommer.

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev till anna.nyzell@lipus.se senast den 15 mars. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. För mer information om tjänsten kontakta VD Anna Nyzell tfn 0720-707 301.

Lipus har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringsleverantörer i samband med rekrytering till denna tjänst.

15 januari 2020
I samband med att Christian Dahlström har granskat personlighetsteorier som bygger på DISC -modellen, har det riktats kritik…
13 januari 2020
20 april hålls en utbildning för dig som ska bli SPUR-inspektör.
28 november 2019
Tisdag den 21 januari håller Lipus en utbildning för dig som vill bli SPUR-inspektör för allmänmedicin.