Hoppa till innehåll
Lipus.se / Nyhetsarkiv / Anmälan öppen för nya dotterbolagets kurser

Anmälan öppen för nya dotterbolagets kurser

Nu går det att anmäla sig till Lipus Utbildnings första kurser som går av stapeln i höst: en för läkare med medicinskt ledningsansvar, och en för läkare med intresse för chefskap.

Fem glada personer som går nedför krönet av en trappa
Publicerad

Som vi kunde berätta i höstas fick Lipus under förra året förtroendet av sin ägare Sveriges läkarförbund att utveckla chefs- och ledarskapsutbildningar för läkare. Kurserna kommer att ges i Lipus nystartade dotterbolag Lipus Utbildning.  

Från och med hösten 2024 kommer det nya bolaget att erbjuda två kurser. Den ena kursen riktar sig till läkare som är medicinskt ledningsansvariga och fokuserar på roll och mandat, systemförståelse och effektivt utvecklingsarbete. Kursen erbjuder dig ett forum för en initierad diskussion som är öppen för alla medicinskt ledningsansvariga läkare.  

Den andra kursen som Lipus Utbildning erbjuder fokuserar på läkare som ännu inte är chefer men som är nyfikna på chefskapet. Kursen är en introduktion till chefskap och går bland annat in på chefskapets möjligheter och utmaningar, vikten av helhetsperspektiv och självledarskap.  

Båda kurserna innehåller föreläsningar av erfarna läkare, varvat med diskussioner i grupp. Kurserna hålls under varsin heldag i november 2024 i Läkarförbundets lokaler i Stockholm. 

Anmälan är nu öppen för de båda kurserna. Läs mer på Lipus Utbildnings webbplats.