Hoppa till innehåll
Lipus.se / Kurscertifiering / Så certifierar du din kurs

Så certifierar du din kurs

Här kan du läsa om hur det går till att certifiera en kurs hos Lipus. Certifieringsprocessen tar normalt två till fyra veckor och Lipus stöttar dig längs hela vägen.

Så här gör du för att certifiera en kurs hos Lipus

  • Både ansökan och certifieringsprocess görs digitalt. I kursverktyget finns en meddelandefunktion där du när som helst kan skicka frågor till Lipus interna granskare.  
  • Ansökningsformuläret är utformat som en kursbeskrivning och instruktioner om vad ska fyllas i finns vid varje fält. När kursen är inskickad till Lipus påbörjas granskningen. Lipus har som mål att certifieringsprocessen är klar inom 2–4 veckor. Ju mer noggrann din ansökan är ifylld vid när du skickar in den, desto kortare handläggningstid. 
  • Efter en första intern granskning kan det behövas kompletteringar i ansökan. Du får då tillbaka kursen för ändringar samt en mejlavisering om att det finns nya meddelanden i kursverktyget.  
  • När kompletteringarna kommer tillbaka till Lipus skickas kursen i de flesta fall vidare för extern granskning som utförs av professionen. När den externa granskningen är klar kan det tillkomma ytterligare begäran om komplettering.  
  • Om kursen uppfyller kvalitetskriterierna och slutbedömningen är klar kan kursen certifieras. Den får då sitt unika Lipus-nummer som ska användas vid marknadsföring. 
  • Marknadsför gärna din certifierade kurs med Lipus röda märke för certifiering. Du får tillgång till märket när kursen är certifierad. Läs mer om marknadsföring här.    

Har du frågor?

Kontakta oss gärna Lipus på kurser@lipus.se eller läs vanliga frågor i vår FAQ.