Hoppa till innehåll
Lipus.se / Nyhetsarkiv / Bli SPUR-inspektör för slutenvården!

Bli SPUR-inspektör för slutenvården!

SPUR-inspektör
Publicerad

SPUR-inspektörsutbildningen består av två delar. Först går du i egen takt en E-utbildning som tar cirka fem timmar, därefter deltar du i ett obligatoriskt webinarium den 10/2 eller 1/3. E-utbildningen genomför du den tid som passar dig, du får tillgång till kursen i god tid före webinariet.

Syftet med extern granskning enligt SPUR-modellen är att alla ST-läkare ska få en likartad och jämn utbildning oavsett var i landet man utbildar sig. Som SPUR-inspektör bidrar du till att säkerställa att morgondagens specialister har rätt kompetens, samtidigt som du en inblick i hur andra verksamheter arbetar. En SPUR-inspektion genomförs alltid av två inspektörer och för varje genomfört uppdrag får du ersättning av Lipus.

För att bli SPUR-inspektör måste du först bli rekommenderad av din förening. Anmäl ditt intresse till föreningens SPUR-samordnare, vet du inte vem det är vänligen kontakta oss på spur@lipus.se så hjälper vi dig.

Fakta om utbildningen

När: 10/2 13.00-15.00 eller 1/3 13.00-15.00
Vad: Du kommer under utbildningen få teori kring hur en kvalitetsgranskning går till samt få öva praktiskt med individuella uppgifter.
Kostnad: Utbildningen är avgiftsfri.
Kursledare: Ola Ohlsson, SPUR-samordnare för Svensk Internmedicinsk Förening, och Minka Wikström, projektledare på Lipus.
Anmälan: Välkommen med din anmälan senast 3/2 (för utbildningstillfället 10/2) respektive 22/2 (för utbildningstillfället 1/3). Max antal deltagare är nio personer.

Vill du veta mer om hur det är att vara SPUR-inspektör? Kontakta oss på spur@lipus.se. Du hittar också mer information här.