Bli SPUR-inspektör för slutenvården!

För dig som vill bidra till att ST-läkarna i din specialitet får en bra utbildning ges två möjligheter att bli SPUR-inspektör i vår, 10 februari samt 1 mars.
SPUR-inspektör

SPUR-inspektörsutbildningen består av två delar. Först går du i egen takt en E-utbildning som tar cirka fem timmar, därefter deltar du i ett obligatoriskt webinarium den 10/2 eller 1/3. E-utbildningen genomför du den tid som passar dig, du får tillgång till kursen i god tid före webinariet.

Syftet med extern granskning enligt SPUR-modellen är att alla ST-läkare ska få en likartad och jämn utbildning oavsett var i landet man utbildar sig. Som SPUR-inspektör bidrar du till att säkerställa att morgondagens specialister har rätt kompetens, samtidigt som du en inblick i hur andra verksamheter arbetar. En SPUR-inspektion genomförs alltid av två inspektörer och för varje genomfört uppdrag får du ersättning av Lipus.

För att bli SPUR-inspektör måste du först bli rekommenderad av din förening. Anmäl ditt intresse till föreningens SPUR-samordnare, vet du inte vem det är vänligen kontakta oss på spur@lipus.se så hjälper vi dig.

Fakta om utbildningen

När: 10/2 13.00-15.00 eller 1/3 13.00-15.00
Vad: Du kommer under utbildningen få teori kring hur en kvalitetsgranskning går till samt få öva praktiskt med individuella uppgifter.
Kostnad: Utbildningen är avgiftsfri.
Kursledare: Ola Ohlsson, SPUR-samordnare för Svensk Internmedicinsk Förening, och Minka Wikström, projektledare på Lipus.
Anmälan: Välkommen med din anmälan senast 3/2 (för utbildningstillfället 10/2) respektive 22/2 (för utbildningstillfället 1/3). Max antal deltagare är nio personer.

Vill du veta mer om hur det är att vara SPUR-inspektör? Kontakta oss på spur@lipus.se. Du hittar också mer information här.

30 augusti 2022
Är du läkare i slutenvården och intresserad av utbildningsfrågor? I oktober kan du bli SPUR-inspektör genom att gå Lipus webbaserade utbildning som består av egenstudier samt ett webinarium 20 oktober.
23 juni 2022
Under 2022 kommer flertalet av regionens kliniker och vårdcentraler som utbildar ST-läkare att kvalitetsgranskas enligt SPUR-modellen. “Att flera kliniker granskas samtidigt medför ett ökat fokus på utbildningsfrågor och att vi kan hjälpas åt med förberedelser”, säger Nils Block, övergripande studierektor i Region Gotland.
31 maj 2022
I ett nytt avtal fördjupas satsningen på ST-läkarnas utbildning. Dessutom kommer nu även regionens AT-utbildning att SPUR-granskas. ”Att utvidga avtalet från 2019 till att även göra övergripande analyser för att få ett helhetsperspektiv på ST-utbildningen blir ett naturligt steg för oss att ta”, säger Tora Almquist, utbildningschef på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Stockholm.