Vi sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det.
Med anledning av covid-19 Har du frågor om kurser, till exempel om kursen blir av eller inte, vänd dig direkt till kursproducenten. Kontaktuppgifter finns i kursbeskrivningen i avsnittet med praktisk information.

Bli SPUR-inspektör för slutenvården!

För dig som vill bidra till att ST-läkarna i din specialitet får en bra utbildning ges två möjligheter att bli SPUR-inspektör i vår, 10 februari samt 1 mars.
SPUR-inspektör

SPUR-inspektörsutbildningen består av två delar. Först går du i egen takt en E-utbildning som tar cirka fem timmar, därefter deltar du i ett obligatoriskt webinarium den 10/2 eller 1/3. E-utbildningen genomför du den tid som passar dig, du får tillgång till kursen i god tid före webinariet.

Syftet med extern granskning enligt SPUR-modellen är att alla ST-läkare ska få en likartad och jämn utbildning oavsett var i landet man utbildar sig. Som SPUR-inspektör bidrar du till att säkerställa att morgondagens specialister har rätt kompetens, samtidigt som du en inblick i hur andra verksamheter arbetar. En SPUR-inspektion genomförs alltid av två inspektörer och för varje genomfört uppdrag får du ersättning av Lipus.

För att bli SPUR-inspektör måste du först bli rekommenderad av din förening. Anmäl ditt intresse till föreningens SPUR-samordnare, vet du inte vem det är vänligen kontakta oss på spur@lipus.se så hjälper vi dig.

Fakta om utbildningen

När: 10/2 13.00-15.00 eller 1/3 13.00-15.00
Vad: Du kommer under utbildningen få teori kring hur en kvalitetsgranskning går till samt få öva praktiskt med individuella uppgifter.
Kostnad: Utbildningen är avgiftsfri.
Kursledare: Ola Ohlsson, SPUR-samordnare för Svensk Internmedicinsk Förening, och Minka Wikström, projektledare på Lipus.
Anmälan: Välkommen med din anmälan senast 3/2 (för utbildningstillfället 10/2) respektive 22/2 (för utbildningstillfället 1/3). Max antal deltagare är nio personer.

Vill du veta mer om hur det är att vara SPUR-inspektör? Kontakta oss på spur@lipus.se. Du hittar också mer information här.

1 november 2021
Samtliga ST-utbildande enheter i regionen ska SPUR-granskas under 2022 och 2023. "Vi vill försäkra oss om att ST-utbildningen håller den kvalitet vi vill ha här i regionen", säger Ann-Kristin Rönnberg, utbildningschef FOU, Region Örebro. 
31 augusti 2021
Lipus finns både i en digital monter och har representanter på plats i Malmö Arena.
16 juni 2021
Är du allmänläkare som är intresserad av utbildningsfrågor? Nu kan du anmäla dig till Lipus webbaserade inspektörsutbildning i oktober.