Vi sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Bli SPUR-inspektör för slutenvården!

För dig som vill bidra till att ST-läkarna i din specialitet får en bra utbildning ges två möjligheter att bli SPUR-inspektör i vår, 10 februari samt 1 mars.
SPUR-inspektör

SPUR-inspektörsutbildningen består av två delar. Först går du i egen takt en E-utbildning som tar cirka fem timmar, därefter deltar du i ett obligatoriskt webinarium den 10/2 eller 1/3. E-utbildningen genomför du den tid som passar dig, du får tillgång till kursen i god tid före webinariet.

Syftet med extern granskning enligt SPUR-modellen är att alla ST-läkare ska få en likartad och jämn utbildning oavsett var i landet man utbildar sig. Som SPUR-inspektör bidrar du till att säkerställa att morgondagens specialister har rätt kompetens, samtidigt som du en inblick i hur andra verksamheter arbetar. En SPUR-inspektion genomförs alltid av två inspektörer och för varje genomfört uppdrag får du ersättning av Lipus.

För att bli SPUR-inspektör måste du först bli rekommenderad av din förening. Anmäl ditt intresse till föreningens SPUR-samordnare, vet du inte vem det är vänligen kontakta oss på spur@lipus.se så hjälper vi dig.

Fakta om utbildningen

När: 10/2 13.00-15.00 eller 1/3 13.00-15.00
Vad: Du kommer under utbildningen få teori kring hur en kvalitetsgranskning går till samt få öva praktiskt med individuella uppgifter.
Kostnad: Utbildningen är avgiftsfri.
Kursledare: Ola Ohlsson, SPUR-samordnare för Svensk Internmedicinsk Förening, och Minka Wikström, projektledare på Lipus.
Anmälan: Välkommen med din anmälan senast 3/2 (för utbildningstillfället 10/2) respektive 22/2 (för utbildningstillfället 1/3). Max antal deltagare är nio personer.

Vill du veta mer om hur det är att vara SPUR-inspektör? Kontakta oss på spur@lipus.se. Du hittar också mer information här.

30 mars 2022
Under fjolåret tog efterfrågan på SPUR-granskningar ny fart och Lipus tecknade nya avtal med flera regioner. I takt med att samhället öppnade upp kunde vi återgå till att granska på plats. Under året sjösattes ett Advisory Board för kursgranskningen och Lipus tecknade efter sommaren ramavtal med Socialstyrelsen gällande SK-kurser för kursåren 2023-2026.
1 november 2021
Samtliga ST-utbildande enheter i regionen ska SPUR-granskas under 2022 och 2023. "Vi vill försäkra oss om att ST-utbildningen håller den kvalitet vi vill ha här i regionen", säger Ann-Kristin Rönnberg, utbildningschef FOU, Region Örebro. 
31 augusti 2021
Lipus finns både i en digital monter och har representanter på plats i Malmö Arena.