Hoppa till innehåll
Lipus.se / Nyhetsarkiv / Ny möjlighet att bli SPUR-inspektör inom slutenvården

Ny möjlighet att bli SPUR-inspektör inom slutenvården

Utbildningen ges på distans och består av egenstudier samt ett avslutande webinarium 22 augusti.

Publicerad

Som SPUR-inspektör bidrar du till att ST-läkarna inom din specialitet får en god utbildningsmiljö under hela specialisttjänstgöringen. Du får också en inblick i hur andra verksamheter arbetar och får erfarenheter som du kan dela med dig av på din egen enhet. För varje genomfört uppdrag får du ersättning av Lipus.

Observera att det är respektive specialitetsförening som utser sina SPUR-inspektörer. Anmäl ditt intresse till SPUR-samordnaren i din förening, vet du inte vem det är vänligen kontakta oss på spur@lipus.se så hjälper vi dig.

Fakta om utbildningen

När: SPUR-inspektörsutbildningen sker på distans och består av två delar. Först går du i egen takt en E-utbildning som tar cirka fem timmar, därefter deltar du i ett obligatoriskt webinarium den 22 augusti klockan 13.00-15.00.
Vad: Du kommer under utbildningen få teori kring hur en kvalitetsgranskning går till samt få öva praktiskt med individuella uppgifter.
Kostnad: Utbildningen är avgiftsfri.
Kursledare: Ola Ohlsson, SPUR-samordnare för Svensk Internmedicinsk Förening, och Minka Wikström, projektledare på Lipus.
Anmälan: När din specialitetsförening har godkänt dig som blivande inspektör är du välkommen med din anmälan senast 14 augusti till spur@lipus.se. Max antal deltagare är 12 personer.

Vill du veta mer om hur det är att vara SPUR-inspektör? Kontakta oss på spur@lipus.se. Du hittar också mer information här.