Hoppa till innehåll
Lipus.se / Nyhetsarkiv / Region Gotland väljer Lipus för att granska ST-utbildningen

Region Gotland väljer Lipus för att granska ST-utbildningen

Publicerad

2016 anlitade Region Gotland Lipus för att granska specialiseringstjänstgöringen enligt SPUR-modellen, där det är professionen som säkerställer att de kvalitetskrav som ställs i Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd uppfylls.  

Efter att ha vunnit en upphandling får Lipus nu nytt förtroende att granska regionens ST. Enligt det nya avtalet är det totalt 17 verksamheter som ska SPUR-inspekteras: 11 kliniker på Visby Lasarett samt sex vårdcentraler, varav två drivs av privata aktörer. 

– Syftet med granskningarna är så klart att kvalitetssäkra våra ST-utbildningar. Jag hoppas också att verksamheterna ska ta chansen att marknadsföra sin egen klinik som utbildande enhet och i förlängningen region Gotland som arbetsgivare, säger Nils Block. 

Granskningarna börjar i september. 

– Att Region Gotland på nytt satsar på öns ST-läkare och deras utbildning är väldigt glädjande. Och vi är givetvis glada över att de låter Lipus och våra SPUR-inspektörer genomföra granskningen, säger Anna Nyzell, vd på Lipus. 

Under 2022 genomför Lipus sammanhållna granskningar av ST även i regionerna Stockholm, Uppsala, Östergötland, Västerbotten, Blekinge och Örebro, samt granskar primärvården i Kalmar, Värmland, Sörmland, Skåne, Västra Götaland, Jönköping, Västernorrland samt Norrbotten.  

Läs mer

Granskning av ST enligt SPUR-modellen 

Sök bland över 1 700 SPUR-rapporter