Vi sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det.
Med anledning av covid-19 Har du frågor om kurser, t. ex om kursen blir av eller inte, vänd dig direkt till kursproducenten. Kontaktuppgifter finns i kursbeskrivningen i avsnittet med praktisk information.

Bli SPUR-inspektör inom primärvården

Är du allmänläkare som är intresserad av utbildningsfrågor? Nu kan du anmäla dig till Lipus webbaserade inspektörsutbildning i oktober.

Som SPUR-inspektör hjälper du till att säkerställa kvaliteteten på dina ST-kollegors utbildning i allmänmedicin i hela landet. Du får en inblick in hur andra vårdcentraler bedriver ST-utbildning och tar med dig goda erfarenheter med hem till din egen enhet. Givetvis får du ersättning för förlorad arbetsinkomst, reskostnader och övernattningar.

Alla SPUR-granskningar utförs av två inspektörer.

Fakta om utbildningen

När: Inspektörsutbildningen består av cirka fem timmars egenstudier och ett avslutande webinarium på två timmar. Du får tillgång till E-utbildningen tio dagar före webinariet, vilket äger rum 15 oktober klockan 13.00-15.00. Möteslänk för webinariet skickas ut en vecka i förväg
Vad: Under utbildningen få du lära hur en kvalitetsgranskning går till samt få öva praktiskt med individuella uppgifter, så att du känner dig redo att tillsammans med en erfaren medinspektör genomföra din första granskning.
Kostnad: Utbildningen är avgiftsfri.
Kursledare: Gösta Eliasson (SPUR-samordnare för Sveriges förening för allmänmedicin), Louise Wänström (SPUR-inspektör) och Christin Berg (projektledare på Lipus).
Anmälan: Välkommen med din anmälan senast 11 oktober  till spur@lipus.se. Max antal deltagare är sju personer.

Vill du veta mer om hur det är att vara SPUR-inspektör? Kontakta oss på spur@lipus.se. Du hittar också mer information här.

1 november 2021
Samtliga ST-utbildande enheter i regionen ska SPUR-granskas under 2022 och 2023. "Vi vill försäkra oss om att ST-utbildningen håller den kvalitet vi vill ha här i regionen", säger Ann-Kristin Rönnberg, utbildningschef FOU, Region Örebro. 
31 augusti 2021
Lipus finns både i en digital monter och har representanter på plats i Malmö Arena.
16 juni 2021
Utbildningen är webbaserad och består av cirka fem timmars egenstudier och avslutas med ett webinarium 26 augusti.