Bli SPUR-inspektör inom primärvården

Är du allmänläkare som är intresserad av utbildningsfrågor? Nu kan du anmäla dig till Lipus webbaserade inspektörsutbildning i oktober.

Som SPUR-inspektör hjälper du till att säkerställa kvaliteteten på dina ST-kollegors utbildning i allmänmedicin i hela landet. Du får en inblick in hur andra vårdcentraler bedriver ST-utbildning och tar med dig goda erfarenheter med hem till din egen enhet. Givetvis får du ersättning för förlorad arbetsinkomst, reskostnader och övernattningar.

Alla SPUR-granskningar utförs av två inspektörer.

Fakta om utbildningen

När: Inspektörsutbildningen består av cirka fem timmars egenstudier och ett avslutande webinarium på två timmar. Du får tillgång till E-utbildningen tio dagar före webinariet, vilket äger rum 15 oktober klockan 13.00-15.00. Möteslänk för webinariet skickas ut en vecka i förväg
Vad: Under utbildningen få du lära hur en kvalitetsgranskning går till samt få öva praktiskt med individuella uppgifter, så att du känner dig redo att tillsammans med en erfaren medinspektör genomföra din första granskning.
Kostnad: Utbildningen är avgiftsfri.
Kursledare: Gösta Eliasson (SPUR-samordnare för Sveriges förening för allmänmedicin), Louise Wänström (SPUR-inspektör) och Christin Berg (projektledare på Lipus).
Anmälan: Välkommen med din anmälan senast 11 oktober  till spur@lipus.se. Max antal deltagare är sju personer.

Vill du veta mer om hur det är att vara SPUR-inspektör? Kontakta oss på spur@lipus.se. Du hittar också mer information här.

30 augusti 2022
Är du läkare i slutenvården och intresserad av utbildningsfrågor? I oktober kan du bli SPUR-inspektör genom att gå Lipus webbaserade utbildning som består av egenstudier samt ett webinarium 20 oktober.
23 juni 2022
Under 2022 kommer flertalet av regionens kliniker och vårdcentraler som utbildar ST-läkare att kvalitetsgranskas enligt SPUR-modellen. “Att flera kliniker granskas samtidigt medför ett ökat fokus på utbildningsfrågor och att vi kan hjälpas åt med förberedelser”, säger Nils Block, övergripande studierektor i Region Gotland.
31 maj 2022
I ett nytt avtal fördjupas satsningen på ST-läkarnas utbildning. Dessutom kommer nu även regionens AT-utbildning att SPUR-granskas. ”Att utvidga avtalet från 2019 till att även göra övergripande analyser för att få ett helhetsperspektiv på ST-utbildningen blir ett naturligt steg för oss att ta”, säger Tora Almquist, utbildningschef på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Stockholm.