Hoppa till innehåll
Lipus.se / Nyhetsarkiv / Bli SPUR-inspektör inom primärvården

Bli SPUR-inspektör inom primärvården

Publicerad

Som SPUR-inspektör hjälper du till att säkerställa kvaliteteten på dina ST-kollegors utbildning i allmänmedicin i hela landet. Du får en inblick in hur andra vårdcentraler bedriver ST-utbildning och tar med dig goda erfarenheter med hem till din egen enhet. Givetvis får du ersättning för förlorad arbetsinkomst, reskostnader och övernattningar.

Alla SPUR-granskningar utförs av två inspektörer.

Fakta om utbildningen

När: Inspektörsutbildningen består av cirka fem timmars egenstudier och ett avslutande webinarium på två timmar. Du får tillgång till E-utbildningen tio dagar före webinariet, vilket äger rum 15 oktober klockan 13.00-15.00. Möteslänk för webinariet skickas ut en vecka i förväg
Vad: Under utbildningen få du lära hur en kvalitetsgranskning går till samt få öva praktiskt med individuella uppgifter, så att du känner dig redo att tillsammans med en erfaren medinspektör genomföra din första granskning.
Kostnad: Utbildningen är avgiftsfri.
Kursledare: Gösta Eliasson (SPUR-samordnare för Sveriges förening för allmänmedicin), Louise Wänström (SPUR-inspektör) och Christin Berg (projektledare på Lipus).
Anmälan: Välkommen med din anmälan senast 11 oktober  till spur@lipus.se. Max antal deltagare är sju personer.

Vill du veta mer om hur det är att vara SPUR-inspektör? Kontakta oss på spur@lipus.se. Du hittar också mer information här.