Bli SPUR-inspektör inom primärvården

Är du allmänläkare som är intresserad av utbildningsfrågor? Nu kan du anmäla dig till Lipus webbaserade inspektörsutbildning i oktober.

Som SPUR-inspektör hjälper du till att säkerställa kvaliteteten på dina ST-kollegors utbildning i allmänmedicin i hela landet. Du får en inblick in hur andra vårdcentraler bedriver ST-utbildning och tar med dig goda erfarenheter med hem till din egen enhet. Givetvis får du ersättning för förlorad arbetsinkomst, reskostnader och övernattningar.

Alla SPUR-granskningar utförs av två inspektörer.

Fakta om utbildningen

När: Inspektörsutbildningen består av cirka fem timmars egenstudier och ett avslutande webinarium på två timmar. Du får tillgång till E-utbildningen tio dagar före webinariet, vilket äger rum 15 oktober klockan 13.00-15.00. Möteslänk för webinariet skickas ut en vecka i förväg
Vad: Under utbildningen få du lära hur en kvalitetsgranskning går till samt få öva praktiskt med individuella uppgifter, så att du känner dig redo att tillsammans med en erfaren medinspektör genomföra din första granskning.
Kostnad: Utbildningen är avgiftsfri.
Kursledare: Gösta Eliasson (SPUR-samordnare för Sveriges förening för allmänmedicin), Louise Wänström (SPUR-inspektör) och Christin Berg (projektledare på Lipus).
Anmälan: Välkommen med din anmälan senast 11 oktober  till spur@lipus.se. Max antal deltagare är sju personer.

Vill du veta mer om hur det är att vara SPUR-inspektör? Kontakta oss på spur@lipus.se. Du hittar också mer information här.

24 januari 2023
Lipus är utställare på årets fyra karriärkvällar som äger rum 4/5 i Lund, 16/5 i Umeå, 24/10 i Stockholm samt 15/11 i Göteborg.
21 oktober 2022
32 kliniker och 28 hälsovårdscentraler kvalitetsgranskas under 2023, enligt ett nytt avtal med Lipus. ”Alla är positiva, det är välkommet och spännande med granskningarna”, säger Maria Palm, övergripande studierektor i Region Gävleborg.
30 augusti 2022
Är du läkare i slutenvården och intresserad av utbildningsfrågor? I oktober kan du bli SPUR-inspektör genom att gå Lipus webbaserade utbildning som består av egenstudier samt ett webinarium 20 oktober.